W ostatnim przed feriami zimowymi tygodniu nauki dużo uwagi poświęciliśmy zdrowemu odżywianiu.
27 stycznia pani Małgorzata Wąsiewicz konsultant żywieniowy z Poradni Żywieniowej Wyszkowie opowiadała dzieciom jak należy zdrowo wybierać produkty, zwłaszcza te przynoszone do szkoły na drugie śniadanie. Uczniowie w sposób praktyczny dokonywali segregacji pokarmów i napojów dzieląc je na zdrowe i te, których należy unikać .Spotkania warsztatowe odbyły się w klasach pierwszych dzięki uprzejmości firmy "Adam-Pol" Poleski ADAM, w ramach programu Start po zdrowie.
29 stycznia przedstawicielki firmy SEBEX S.C. - dostarczającej owoce i warzywa do naszej szkoły, podczas pogadanek o zdrowym odżywianiu zwróciły dużą uwagę na różnice pomiędzy wyciskanymi, zdrowymi sokami z owoców i warzyw a tymi, które można kupić. Ponadto zaproszeni goście w obecności uczniów przyrządzali każdemu sok jabłkowo – marchwiowy który wszyscy chętni mieli okazję tego dnia skosztować.